Száz éves lett a Tatabányai Sport Club
majne

Ezüst Turul díjat vehetett át az elnök, Májné Forisek Erzsébet

A sport megtanítja, hogy csak egy közösségen belül lehetünk sikeresek, fel kell mutatnunk az együttműködésre való készségünket, hogy a társainkkal és az edzőinkkel közösen érjünk el eredményeket. Ez a közös munka kellett ahhoz is, hogy városunk talpon maradjon és dinamikusan fejlődjön – mondta Bencsik János a TSC százéves jubileumi ünnepségén, ahol átadta Tatabánya Ezüst Turul Díját Májné Forisek Erzsébetnek, az egyesület ügyvezető elnökének. Az esemény alkalmából a nagyon sok olimpiai érmes, világ-, Európa- és magyar bajnok gyűlt össze a Földi Imre Sportcsarnokban. Az ünnepséget követően az ügyvezető elnök a klub emlékplakettjét nyújtotta át a városi képviselő testületnek.


A rendezvényen 88 kiváló sportoló, edző, sportszervező és klubvezető vehetett át emlékplakettet, köztük Gelei József, Csernai Tibor, Földi Imre olimpiai bajnokok, Hauszler Károly olimpiai bronzérmes vízilabdázó, Megyesiné Vati Ágnes kétszeres teke világbajnok, Szabó György, Vincze István, Kiprich József labdarúgók. A Magyar Sportszövetségek Országos Szövetségének képviseletében Nagy Tímea, olimpiai bajnok vívó, a Birkózó Szövetség nevében Hegedűs Csaba elnök, s a Magyar Kézilabda Szövetség részéről Vass Sándor köszöntötte Májné Forisek Erzsébetet.

tsc_schmidt
A jubileumi közgyűlés zárásaként a jelenlévők közfelkiáltással választották a TSC örökös tagjává Földi Imre súlyemelő olimpiai bajnokot, a Nemzet Sportolóját, valamint Gelei József és Csernai Tibor olimpiai bajnok labdarúgókat.

Olimpiai bajnokaink nem számítottak a címre - Földi Imre, Csernai Tibor és Gelei József boldogan vették át az elismerést

orokos

A TSC fennállásának centenáriumi ünnepségén a végére hagyták a legmeghatóbb pillanatokat. A jelenlévők közfelkiáltással döntöttek arról, hogy Földi Imre, Csernai Tibor és Gelei József a Tatabányai SC örökös tagja lehet. Az elismeréseket a klub elnöke, Májné Forisek Erzsébet adta át a meghatott férfiaknak.

- Nem gondoltam, hogy ezt az elismerést átvehetjük, hiszen meglepetésként ért bennünket – mondta el Csernai Tibor. – Boldog vagyok, hogy ezt a napot megértem, hiszen a klub, amelyben olimpiai bajnok lettem, most száz éves. Természetesen a mai napig sokat gondolok a tokiói olimpiára, ahol Lakat Károllyal megnyertük a futballdöntőt. Sajnálom azonban, hogy Szepesi Guszti fiatalon elhunyt, így most nem lehet itt velünk. Akkor négyen vehettük volna át az elismerést, ami természetesen óriási rang az életemben. Örülök, hogy a Bányász ezzel a díjjal ismert el bennünket.

Gelei József ugyancsak boldogan vette át a kitüntetést. A hajdan nyolc évig Tatabányán futballozott, majd öt évig edzőként dolgozott sportember ezer szállal kötődik a városhoz, a klubhoz. – Mindenképpen megtisztelő a TSC örökös tagjának lenni, hiszen az ország egyik legjobb, legeredményesebb klubja volt ez – értékelt Gelei József. – Meggyőződésem, hogy a „Bányász” most is a legjobb úton halad, hogy megtartsa rangját. Látom, hogy a város vezetése nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy a TSC szakosztályai a múlthoz méltóan szerepeljenek. Tizenhárom évig dolgoztam Tatabányán, ahol most is élnek családtagjaim. Jómagam legnagyobb sikereimet itt értem el: olimpiai bajnok lettem, majd világbajnokságon szerepelhettem, a klubbal pedig nemzetközi kupamérkőzéseken futballozhattam.

A Nemzet Sportolója, Földi Imre ugyancsak örökös tagja lett a TSC-nek. Az olimpiai bajnok súlyemelő, aki öt olimpián szerepelt tavaly májusban a névadója lett a városi sportcsarnoknak. Most újabb elismerést vehetett át. – Természetesen minden elismerés jól esik az embernek. Boldogság számomra a sok-sok kitüntetés után, hogy kedves klubomban örökös tag lehettem. Elismerik az eredményeimet, ezért kaptam ezt a címet azon sportemberekkel, akik hozzám hasonlóan olimpiai bajnokok lehetnek – fogalmazott Földi Imre.


tsc_bencsik

vonal

„A Bányász fennmaradása közös érdemünk” - A TSC ügyvezető elnöke büszke a centenáriumra

Egy éves szervezőmunka gyümölcsét szüretelhették le 2010. február 13-án a Földi Imre városi sportcsarnokban. A Tatabányai SC centenáriumi ünnepségén. A csaknem ötszáz vendég között fantasztikus sportembereket köszöntöttek.

„A tatabányai sport édesapja a tatabányai szénbányászat” - hangzott el a köszöntők között. Valóban, a helyi sportéletet nagyban meghatározta a bánya működése. A TSC (1951 és 1993 között TBSC) eredményeit nagyban meghatározta az iparág helyzete. A város sportja a bánya virágkorának éveiben vált igazán kiemelkedővé. Ki ne emlékezne a hatvanas években elkezdődött súlyemlő-sikerszériára, ami egészen a kilencvenesekig tartott, vagy a Bányász atlétikai-, ökölvívó-, kézilabda- és futballsikereire.

- A legfontosabb szempont a mai estén, hogy ez a fantasztikus klub, a Tatabányai SC megélhette a századik évfordulót – fogalmazott Májné Forisek Erzsébet, a TSC ügyvezető elnöke, majd hozzátette: az elmúlt évtizedek örök emléket jelentenek valamennyi sportolónak és edzőnek, de a centenáriumi ünnepség is feledhetetlen. – A kilencvenes évek elején, a bánya megszűnésével komoly feladat volt a talpon maradás, de sikerült, így most együtt ünnepelhetjük a századik évfordulót. A Bányász fennmaradása közös érdemünk.

- Nagyszerű ez az esemény, hiszen fantasztikus sportemberek találkoznak itt ma este – mondta el az 1964-es mexikói olimpián ezüstérmet szerzett gyalogló, Kiss Antal.

- Remek sportemberek közé kerültem ide Sopronból 1974-ben, és azóta is tatabányainak vallhatom magam – fogalmazott a Real Madrid ellen győztes gólt szerzett Csapó Károly.

- Nem sok klub élhette meg eddig Magyarországon a századik évfordulót. A TSC ezek közé lépett, ami önmagában elismerésre méltó. Ha körültekintünk az itt megjelenteken, akkor pedig felemelő – értékelt köszöntőjében dr. Hegedűs Csaba, a birkózószövetség elnöke, a századik magyar olimpiai aranyérem tulajdonosa.

Az ünnepségen az alkalomra készült emblémával ellátott klubzászlót a jövő reménységei hozták fel a színpadra. Az olimpiai reménység, Koller András a küzdősport versenyzők között kapta meg a klub emlékplakettjét. A tizenhat éves fiatalember meghatottan állt az olimpiai bajnokok között. - Nagyszerű érzés ilyen sportemberek között díjat kapni, és ígérem, igyekszem eredményekkel meghálálni – közölte az ifjúsági Eb-n ezüstérmet szerzett Koller András.

mj-ht

Kommenteléshez be kell jelentkezni!
www.egyutttatabanyaert.hu